elikadura: opilak, taloak [3 resultados]
Dokumentua | Zatia | Otros temas del fragmento | Sumario |
D-003 | A04 | elikadura: ogia | Ogia eta taloak, "opilak" deituak, egiteko prozesuaren azalpena. |
D-028 | A03 | ogibideak: irindegia | Opilak nola egiten ziren: mairarekin amasatu, lurreko suan erre, burdinarekin irauliz. Irindegian gordetzen ziren gero. Irina errotatik ekarri, zutabean pasa eta zahia kentzen zen gero opilak egiteko. Gaur egun errotak ia dauden lekuetan ere ez dira erabiltzen. |
IR-005 | B05 | Ogiak etxean egiten zituzten eta irina tornuan pasatzen zuten eta "menudiloa", irina baino arruntagoa, ateratzen zen eta horrekin egiten zituen opilak. Horiek izaten ziren esne katiluarekin merendua: katilu bat esne opilekin. Ez zegoen beste gozorik. |