Fitxategiak

Fitxategiak

Dialektologia

D-045

  • Izenburua:
  • Grabazio data:
  • Jabea: Euskarabidea-mediateka
  • Berriemailea: Barbara
  • Ikertzailea: Saioa Miren Iza Erbiti
  • Gai nagusia: Ogiaren artisautza.
  • Bistaratzeko baimena: Librea
  • Argitaratzeko baimena: Mugatua
  • Soinu kalitatea: Normala
Herria Euskalkiak Mapak
Zatia Iraupena Gaiak Sumario
A01 00:00:00
00:09:30
elikadura: ogia, elikadura: taloak, sukaldeko tresneria: artohola, sukaldeko tresneria: talaburdina Ogia egiteko modua: orantza, gatza eta ura nahastu, maindirean bilduta utzi eta gero banaka-banaka egin labea berotu bitartean, azkenik labean jarri. Ogia sartu baino lehen garbitu egiten zen labea letxua makil punta batean jarrita. Horrela egiten ziren ere olatak (zer den azaltzen da), mezarako. Ogiak bi-hiru kilo pisatzen zuen eta gainetik borobila eta azpitik laua zen. Taloak (artoa esaten diote hauek) arto irina, gatza eta ur epelakin egiten dira. Talaburdina eta artohola erabiltzen ziren sutan jartzeko. Taloek bizpahiru egun irauten zuten.
Pista Artxiboa entzun Iraupena
D-045-A 9:31
Dokumentua Edukiera Materiala
 D-045 1.6 MB Transkripzioa